Nieuw! Gericht werken aan je Flexibiliteit en Mobiliteit met Gravity Yoga


Yoga staat bekend om de flexibele beoefenaars, en één van de meeste gehoorde argumenten om niet aan Yoga te beginnen is gerelateerd aan het ontbreken van flexibiliteit. En hoewel je ontzettend flexibel van Yoga kan worden, zal dit niet voor ieder lichaamstype even snel gaan. Gelukkig is er nu ook Gravity Yoga; een vorm van Yoga uitsluitend gericht op het verbeteren van je flexibilteit en mobiliteit!


Gravity Yoga is een vorm van Yoga bedacht door Lucas Rockwood van YogaBody. In deze vorm van Yoga ligt de focus niet op alignment, of vaste sequences, maar op het zo lang mogelijk vasthouden van een pose, zodat je lichaam de kans krijgt om spieren, fascia en bindweefsel te versoepelen. Tijdens deze vorm van Yoga gebruik je een speciale ademhalingstechniek, welke ervoor zorgt dat de reflex om spieren aan te spannen uitgeschakeld wordt. Hierdoor krijg je dus de kans om spieren en weefsels te stretchen.

Bij Gravity Yoga gaat het puur om het verkrijgen van flexibiliteit en mobiliteit

Hoewel Gravity Yoga overeenkomsten heeft met Yin Yoga (langere tijd in dezelfde pose), is er wel degelijk een verschil. Yin Yoga komt met een filosofie en is gebaseerd op Traditionele Chinese Geneeskunde. Yin werkt op de meridianen en kan gezien worden als een helende en meditatieve vorm van Yoga. Gravity Yoga is in deze eigenlijk heel plat; het gaat puur om het verkrijgen van flexibiliteit en mobiliteit door middel van de oefeningen. Omdat in de stretch blijven echter een uitdaging kan zijn, kan Gravity Yoga ook als een mentale training gezien worden.


Ben je benieuwd naar Gravity Yoga? En ben jij op een missie om je flexibiliteit te verbeteren? Stuur ons dan een berichtje. Samen met jou kijken we dan wat de beste aanpak is!__________________________________________________________________________________


De Gravity Yoga lessen worden gefaciliteerd door Nancy Tjon-En-Fa. Je hebt de mogelijkheid om privé lessen aan te schaffen, of een op jou toegespitst online programma met in-person check-ups.


28 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

NIEUWSBRIEF

Ik stuur maximaal 1 nieuwsbrief per twee maanden. In de nieuwsbrief houd ik je op de hoogte van nieuw geplande retreats, activiteiten en programma's. 

  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • LinkedIn

SOCIAL MEDIA

Ja ik heb ze! Maar de meeste informatie zal ik via de nieuwsbrief delen, gezien ik een liefde-haat relatie met social media heb :).

©2021 by KRAKTI.