Hoe Yoga en Plant Medicijnen elkaar ondersteunen

In het retraite centrum The Lighthouse in Portugal organiseren mijn partner en ik retreats met plant medicijnen. We werken voornamelijk met de San Pedro cactus, ook wel bekend als Huachuma. De kracht van onze retreats zit naast de prachtige locatie, waar je compleet tot rust kan komen - ook in de combinatie van het plantmedicijn met Yoga. In deze blog leg ik kort uit hoe wij Yoga implementeren in onze Huachuma Retreats.


Over Yoga


Yoga is een leefwijze, dat bestaat uit verschillende stappen. Ashtanga Yoga bijvoorbeeld heeft het 'Achtvoudige' pad, met acht stappen. Namelijk:


1. Yama

Onthouding van geweld, spreken van de waarheid, niet stelen, discipline en non-attachment aan bezittingen.

2. Niyama

Tevreden en sober leven. Daarnaast beoefen je zelf reflectie en geef je je over aan "God".

3. Asana

Fysieke oefeningen.

4. Pranayama

Ademhalingsoefeningen ter verbetering en controle van de levensenertie (prana).

5. Pratyahara

Controle over de zintuigen.

6. Dharana

Concentratie

7. Dhyana

Meditatie

8. Samadhi

Het streven van Yoga: Nirvana, verlichting of gelukszaligheid.


Welke delen van Yoga komen terug in de Retreats?


Tijdens de retreats maken we gebruik van de Asanas, Pranayama en Dhyana.


Asanas - Fysieke oefeningen

Fysieke oefeningen brengen je in contact met je lichaam. In contact zijn met je lichaam kan ontzettend veel baat brengen tijdens je San Pedro Ceremonie, omdat je veel trauma en stress in het lichaam opslaat. Als het dus ergens vast zit, kan dit letterlijk trauma of stress zijn dat vast zit in je lichaam. Door hier bewust van te zijn, kan je hier tijdens de Huachuma Ceremonie mee aan de slag.


Tijdens het beoefenen van de Asanas leer je teven hoe om te gaan met spanning in je lichaam, zodat je tijdens je San Pedro Retreat met liefde en begrip door de spanning heen kan!


Pranayama - Ademhaling

Tijdens de Huachuma Retreat zullen we ook ademhalingsoefeningen doen. Zowel los, als tijdens de Asanas. Je ademhaling is ontzettend krachtig in het loslaten van spanning. Zo kan je alleen door je ademhaling te veranderen jezelf kalmeren, maar ook stress loslaten uit je lichaam.


Dhyana - Meditatie

Tijdens het retreat zullen we ook gebruik maken van geleide meditaties. Tijdens deze meditaties leiden we je naar binnen, zodat je in contact komt met de diepere lagen van jezelf.
Ben je benieuwd naar onze retreats? Stuur mij een berichtje en bekijk ook de site van The Lighthouse!

NIEUWSBRIEF

Ik stuur maximaal 1 nieuwsbrief per twee maanden. In de nieuwsbrief houd ik je op de hoogte van nieuw geplande retreats, activiteiten en programma's. 

  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • LinkedIn

SOCIAL MEDIA

Ja ik heb ze! Maar de meeste informatie zal ik via de nieuwsbrief delen, gezien ik een liefde-haat relatie met social media heb :).

©2021 by KRAKTI.